Кексче с течен шоколадов център

Продукти

  • 35 г захар
  • 15 г брашно
  • 65 г масло
  • 60 г шоколад
  • 2 яйца

Време: 20 мин.
Ниво: професионално

Large keksche s techen shokoladov tsentar

Начин на приготвяне

  1. Разтопяваме шоколада с маслото на водна баня, като междувременно сме разбили яйцата със захарта. 
  2. Прибавяме шоколадовата смес към разбитите вече яйца и добавяме 1 с.л. брашно. 
  3. Намасляваме формичките с малко масло, поръсваме ги с брашно и изсипваме сместа. 
  4. Охлаждаме ги и печем в силно загрята фурна, до готовност (8-10 минути). 
  5. Поднасяме поръсено с ванилова пудра захар и топка сладолед.

* Продуктите са за 1 порция.

* Кексче с течен шоколадов център може да опитате в ресторант „Osteria da Rado“.