Кексчета с течен център и два вида шоколад

Продукти

  • 250 г пудра захар
  • 125 г брашно
  • 45 г какао
  • 6 жълтъка
  • 100 г натурален шоколад
  • 200 г масло
  • 100 г млечен шоколад

Начин на приготвяне

  1. Натрошаваме шоколада и го разтапяме заедно с маслото, на водна баня, като бъркаме непрекъснато.
  2. Разбиваме жълтъците с пудрата захар, след което прибавяме шоколадовата смес, брашното и какаото. Разбъркваме всичко много добре. 
  3. Намазняваме осем формички с диаметър около 8-10 см. По желание може да поръсим с малко какао по дъното и стените на формите, след което напълваме с шоколадовата смес. Какаото позволява да обърнем кексчетата в плоски чинии и да сервираме отделно. 
  4. Загряваме фурната на 220 градуса и печем кексчетата 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект.
  5. Сервираме веднага.