Продукти
-
250
г
пудра захар
-
125
г
брашно
-
45
г
какао
-
6
жълтъка
-
100
г
натурален шоколад
-
200
г
масло
-
100
г
млечен шоколад
Начин на приготвяне
- Натрошаваме шоколада и го разтапяме заедно с маслото, на водна баня, като бъркаме непрекъснато.
- Разбиваме жълтъците с пудрата захар, след което прибавяме шоколадовата смес, брашното и какаото. Разбъркваме всичко много добре.
- Намазняваме осем формички с диаметър около 8-10 см. По желание може да поръсим с малко какао по дъното и стените на формите, след което напълваме с шоколадовата смес. Какаото позволява да обърнем кексчетата в плоски чинии и да сервираме отделно.
- Загряваме фурната на 220 градуса и печем кексчетата 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект.
- Сервираме веднага.