Кисели краставички

Продукти

  • 1 ч.л. захар
  • 2 ч.л. сол
  • 6 зърна черен пипер
  • 1 щипка синап
  • 3 зърна бахар
  • 3 стръка копър
  • 3 скилидки чесън
  • 1 дафинов лист
  • 6 колелца лук
  • 0,5 кг. краставички
  • 70 мл. оцет
    6%

Начин на приготвяне

  1. Продуктите са за 1 буркан. За повече буркани трябва да увеличим дозите по броя на бурканите.
  2. На дъното на всеки буркан слагаме от всички подправки. Пълним буркана плътно с краставички.
  3. За един буркана трябват около половин килограм краставички. Доливаме ги с вода. Затваряме с капачки.
  4. Стерилизираме за 3-4 минути. Като заврат, ги вадим.