Киш от спанак и сирене "Скаморца" |
|
Продукти
|
Време: 80 мин.
|
Начин на приготвяне1. Смесваме пресятото брашно и маслото и месим докато се получат трохи. Добавяме 1 яйце и малко студена вода и месим докато получим меко тесто. Увиваме го в прозрачно фолио и оставяме за 30 мин. в хладилника. 2. Измиваме и нарязваме спанака на ситно. Нарязваме лука, задушаваме спанака с малко зехтин и лук. Добавяме сол и черен пипер и индийско орехче. Оставяме да се охлади. Отделно разбиваме 2 яйца и млякото, добавяме нарязано на кубчета сирене и спанака. 3. Разточваме тестото на тънък лист с диаметър поне 28 см. Слагаме го в намазнена и набрашнена форма за киш с диаметър 26 см. Притискаме тестото по стените на формата. Набождаме с вилица дъното и поръсваме с галета. 4. Изсипваме сместта върху тестото и печем на около 200 градуса около 40 мин. Може по желание да поръсим с пармезан в последните 5 минути на печенето. |