Продукти
-
150
гр
сухар
-
1
глава
кромид лук
-
1
скилидка
чесън
-
150
гр пушена
сьомга
-
20
гр
масло
-
200
мл
мляко
-
2
яйца
-
сол
-
черен пипер
-
индийско орехче
-
1
глава
червен лук
-
1
малка
ябълка
-
150
гр заквасена
сметана
-
1
ч.л.
лимонов сок
-
половин
лимон
-
50
гр
зелена салата
-
1
с.л.
олио
-
1
с.л. паста
хрян
Начин на приготвяне
1. Начупваме сухара на парченца, нарязваме лука, чесъна. Нарязваме сьомгата на ситно. Разтапяме маслото на слаб огън и задушаваме в него лука и чесъна. Добавяме млякото и оставяме за 2-3 минути на котлона.
2. Поливаме парченцата сухар със сместта и добавяме сьомгата, сол, пипер и настъргано индийско орехче на вкус и разбъркваме добре.
3. Поставяме алуминиево фолио и разстиламе върху него сместта и с помощта на прозрачно домакинско фолио оформяме руло. Отстраняваме прозрачното фолио и оформяме рулото като завиваме краищата като бонбон. С клечка за зъби правиме дупчици по цялото руло.
4. Поставяме рулото в уред за готвене на пара или в кошничка за готвене на пара, върху тенджера, в която сме сложили 500 мл вода да заври. Внимаваме кошничката да не опира водата. Задушаваме на пара около 15 мин.
5. Нарязваме на ситно червения лук, настъргваме обелената ябълка, добавяме сметаната, нарязаните на ситно твърдо сварени яйца и овкусяваме със сол, черен пипер, 1-2 с.л. хрян, 1 с.л. лимонов сок и разбъркваме добре.
6. Изваждаме рулото и го оставяме да се охлади, нарязваме го на филийки по 1 см и го сервираме със зелена салата и поливаме с дресинг.