Коктейл ”Абако”

Продукти

  • 10 мл. сироп лайм
  • 10 мл. ликьор
    кокос
  • 15 мл. ликьор
    "Куантро"
  • 15 мл. мелон
    (ликьор от пъпеш)
  • 40 мл. ром
    "Бакарди"
  • 100 мл. фреш от портокал
  • за флота:
  • синьо кюрасо
  • газирана вода
  • водка
  • лед

Начин на приготвяне

  1. "Шейкваме" съставките с помощта на шейкър с много лед и ги изливаме в чашата. 
  2. Горната част на коктейла е наречена „Флот”. Той се прави с натрошен лед, които смесваме със синьо кюрасо, малко газирана вода, няколко капки водка в отделна чаша и с помощта на барова лъжичка изливаме върху жълтата част.
  3. За украса - на шишче "нанизваме" резен портокал и няколко черешки (мараскино). Гарнираме.