Коледен пастет

Продукти

  • сол
  • 5 скилидки чесън
  • 1 кг свински гърди
  • 4 стръкчета мащерка
  • 4 дафинови листа
  • 4 с.л. краве масло
  • 3 зърна бахар
  • черен пипер

Време: 180 мин.
Ниво: лесно

Large koleden pastet

Начин на приготвяне

1. Нарязваме месото на малки парчета, овкусяваме със сол, черен пипер, дафинов лист и бахар. Слагаме го в тенджерка на котлона, като доливаме около 300 мл вода и оставяме да ври за около 10 мин.

2. Слагаме тенджерката с капака в предварително загрята фурна да се задушава за около 3 часа на около 180 градуса, докато месото стане съвсем крехко.

3. Изваждаме го от фурната и пасираме с пасатор. Разпределяме в малки купички, отгоре слагаме по един дафинов лист, стрък мащерка и заливаме с разтопено масло. Слагаме в хладилника да стегне.

4. Сервираме с препечен хляб.