Продукти
-
4
ч.ч.
вода
-
1,5
кг.
захар
-
3
кг.
ябълки
-
2
стръка
индрише
, по желание
-
2
пръчки
канела
-
2
ч.л.
лимонена киселина
Начин на приготвяне
- В дълбок съд слагаме водата и захарта на котлона да се сварят до полугъст сироп.
- Почистваме ябълките от семките и над дръпнатия от котлона захарен сироп ги настъргваме на едро ренде. Прибавяме пръчките канела и връщаме съда на котлона.
- Варим конфитюра от ябълки докато се сгъсти, като към края прибавяме и индришето (по желание). 2-3 минути преди да свалим от огъня, добавяме лимонената киселина и разбъркваме внимателно.
- Разсипваме горещия конфитюр в сухи, затоплени бурканчета, като преди това отстраняваме канелата. Затваряме ги и ги обръщаме с капачките надолу. Съхраняваме на хладно.