Продукти
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
45
г
масло
-
150
г
галета
-
60
г
шунка
-
150
г
брашно
-
2
яйца
-
40
г
топено сирене
-
600
г
телешко месо
- 4 бр. телешки шницели
-
1
връзка
див чесън
Начин на приготвяне
- Начукваме телешките шницели и ги натриваме със сол и черен пипер.
- Добавяме нарязания див чесън.
- Разстиламе шницелите на масата. Върху всеки посатвяме лист шунка и парче топено сирене. Притискаме сиренето леко, за да го сплескаме.
- Прегъваме шницела на две, така че топеното сирене да остане по средата. Забождаме с клечка за зъби, за да запази формата.
- Разбиваме добре яйцата. Потапяме последователно шницелите първо в брашното, после в яйцата и най-накрая в галетата.
- Пържим в сгорещеното масло и поднасяме с гарнитура по избор.