Козуначени кифлички

Продукти

  • 100 гр. стафиди
  • 50 гр. орехи смлени
  • 1 ванилия
  • 250 мл. прясно мляко
  • 5 яйца и 1 жълтък за намазване
  • 80 мл. олио
  • 1 ч.л. сол
  • 50 гр. мая
  • 250 гр. захар
  • 80 гр. масло
  • 1 кг. брашно бяло

Време: 120 мин.
Ниво: средно

Large kozunacheni kiflichki

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме маята с малко брашно и прясно мляко. Оставяме я около 20 минути, за да набухне.
  2. Затопляме леко всички други продукти и ги смесваме с маята. 
  3. Месим продължително време до момента, в който тестото започне да се отлепва от съда. "Бием" го 100 пъти в масата и го оставяме да втасва за 60 минути, не повече. Слагаме стафидите и омесваме за да се смесят добре.
  4. След това, разделяме тестото на малки топчета и тях оформяме като кифлички в предпочитана форма, намазваме ги с жълтък и ги поръсваме със смлените орехи.
  5. Печем кифличките в предварително загрята фурна, на 220 градуса за около 20-30 минути.