Крехко свинско с печени зеленчуци

Продукти

  • 2 с.л. оцет
  • 4 с.л. зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • 4 моркова
  • 4 картофа
  • 1 бр фенел
  • 1 глава червено цвекло
  • 4 свински вратни пържоли
  • 1 стрък пресен розмарин
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large krehko svinsko s pecheni zelenchutsi

Начин на приготвяне

1. Овкусяваме пържолите със сол, черен пипер и мащерка. Поставяме ги в голяма тавичка за печене. Почистваме и нарязваме на едро зеленчуците. Добавяме ги в тавичката, като ги осоляваме леко, поливаме с 2 с.л зехтин, малко топла вода и слагаме стръка розмарин.

2. Покриваме тавичката с домакинско алуминиево фолио и печем около 25 мин. на 180 градуса. Махаме фолиото и приготвяме дресинг от 2 с.л. зехтин, оцета и счуканата скилидка чесън. Поливаме зеленчуците и допичаме до златисто още около 10-15 мин.