Продукти
-
500
г
боб
-
2
глави
лук
-
2
моркова
-
1
домат
-
10
с.л.
олио
-
1
ч.л.
сол
-
1
ч.л.
черен пипер
-
1
ч.л.
чубрица
-
1
ч.л.
джоджен
Начин на приготвяне
- От вечерта накисваме боба в студена вода. След това го отцеждаме от водата, слагаме го в тенджера, заливаме го със студена вода и го варим на тих огън.
- След половин час го прецеждаме и го заливаме с гореща вода. След това прибавяме олиото, нарязаните лук и моркови, и го оставяме да ври.
- Когато бобът е почти уврял, прибавяме нарязания домат, сол, черен пипер, джоджен и чубрица.
- Пасираме супата с пасатор до желаната гладкост.
- При сервиране можем да добавим свежи подправки.