Крем супа от домати с царевица и джинджифил

Продукти

  • 6 домата
  • 2 моркова
  • 2 глави лук
  • 2 г джинджифил
  • 4 скилидки чесън
  • 2 кубчета бульон
    , зеленчуков
  • 60 г царевица
    от консерва
  • черен пипер
    на вкус
  • сол
    на вкус
  • 2 г захар
  • 2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме лука и чесъна. Запържваме ги в зехтина, до омекване.
  2. Почистваме и нарязваме морковите и го добавяме към лука и чесъна. 
  3. Добавяме около 60 мл. вода и задушаваме за 8-10 минути. Разбъркваме внимателно, като следим да не загори лука. 
  4. Измиваме и обелваме доматите. Нарязваме ги и ги добавяме към морковите, лука и чесъна.
  5. Добавяме още около 200 мл. гореща вода и "пускаме" бульоните. Оставяме всичко да къкри до готовност на доматите. 
  6. Добавяме захарта, сол и черен пипер на вкус, и пасираме.
  7. Добавяме царевицата и джинджифила, разбъркваме внимателно и сервираме.
  8. По желание, може да гарнираме с малко пресен босилек.