Крем супа от карфиол със сьомга

Продукти

  • 5 г бял пипер
  • 5 г сол
  • 500 мл прясно мляко
  • 50 г масло
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 3 картофа
  • 1 кг карфиол
  • За гарниране:
  • 50 г сьомга
  • 1 стрък копър

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме карфиола, нарязаните картофи на малки кубчета, моркова и лука.
  2. След това ги отцеждаме, като оставяме около половин литър от водата.
  3. Пасираме ги и прибавяме прясното мляко, оставяме да поври 10 минути.
  4. След това прибавяме маслото и овкусяваме със солта и белия пипер.
  5. Гарнираме със сьомгата и копъра.