Продукти
-
1
ч.ч.
прясно мляко
-
сол
на вкус
-
1
литър
вода
-
60
г
масло
-
2
картофа
-
1
връзка
пресен лук
-
50
г
коприва
-
20
листа
лапад
-
250
г
киселец
Начин на приготвяне
- Нарязваме на ситно лука и го задушаваме в маслото, в тенджера.
- Добавяме водата и нарязаните картофи.
- След като картофите се сварят, добавяме и нарязаните на едро киселец, лапад и коприва, предварително измити и почистени.
- Варим докато продуктите омекнат, добавяме сол на вкус и пасираме всички зеленчуци до получаване на еднородна смес.
- Накрая добавяме млякото и връщаме супата отново на котлона, докато заври.
- Супата сервираме с препечени филийки или крутони.