Продукти
-
20
г
масло
-
1
ч.л.
сол
-
3
яйца
-
250
г
сирене
-
500
мл.
прясно мляко
-
1
морков
-
1
глава
лук
-
500
г
коприва
Начин на приготвяне
- Измиваме копривата. Нарязваме на ситно лука и моркова. Слагаме ги в тенджера, с около литър вода, и оставяме да се сварят за около 10-15 минути.
- След това отцеждаме водата от копривата, като отцедената вода я запазваме, защото после ще я добавим към супата.
- Добавяме сиренето към копривената смес и пасираме с пасатор.
- В отделен съд разбиваме трите яйца, после добавяме половин литър прясно мляко и пак разбъркваме. Тази смес добавяме към пасираната коприва при постоянно бъркане.
- Връщаме тенджерата върху котлона, за да може яйцата и млякото да минат през топлинна обработка. Бъркаме бавно и постоянно.
- Ако супата е станала прекалено гъста, добавяме от отцедения сок от коприва докато гъстота на супата ни хареса. Накрая прибавяме маслото.
- Сервираме с крутони или сухарчета.