Крем супа от леща с картофи

Продукти

  • 1 ч.л. куркума
  • 1 ч.л. кимион
  • 3 скилидки чесън
  • 1 стрък целина
  • 2 картофа
  • 1 морков
  • 1 глава кромид лук
  • 5 с.л. олио
  • 1 ч.ч. леща
  • сол

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме зеленчуците на дребно и ги задушаваме в мазнината.
  2. Прибавяме лещата и подправките. Заливаме ги с вода - 3 пръста над лещата, и оставяме да ври на бавен огън.
  3. След като лещата омекне напълно пасираме супата с пасатор, до гладкост. Добавяме още вода до желаната от нас гъстота. 
  4. Посоляваме на вкус и сервираме супата, по желание с малко пържен бекон или крутони.