Крем супа от леща със сушени домати и крутони

Продукти

  • 5 г сол
  • 10 г червен пипер
  • 20 г сушен домат
  • 10 г чубрица
  • 0,5 връзка магданоз
  • 2 скилидки чесън
  • 1 морков
  • 2 картофа
  • 250 г леща
  • 1 глава лук
  • 5 г черен пипер
  • За крутоните:
  • 200 г хляб
  • 5 г червен пипер
  • 5 г сол
  • 30 мл олио

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме лука, моркова и чесъна. Слагаме ги в дълбок съд да се задушат.
  2. Нарязваме магданоза и картофите на ситно.
  3. Измиваме и прибавяме лещата към задушените зеленчуци, заедно с вече нарязаните картофи и магданоз, и пълним с топла вода до покриване на продуктите. Варим 30-40 минути.
  4. След това овкусяваме с чубрицата, червения пипер, черния пипер и солта.
  5. Готовата супа пасираме хубаво с миксер.
  6. За крутоните: режем хляба на средно големи кубчета и овкусяваме с червения пипер, солта и олиото. Печем на 220 градуса, около 5 минути.
  7. Нарязваме сушените домати на ситно. Вече готовата крем супа гарнираме с изпечените крутони и нарязаните сушени домати.