Крем супа от моркови с джинджифил и канела
Продукти
-
2
г
канела
-
3
г
джиндифил
- корен, настърган
-
150
мл
прясно мляко
-
60
г
топено сирене
-
30
г
краве масло
-
3
картофа
-
1
глава
лук
-
500
г
моркови
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме морковите на колелца. Почистваме и нарязваме лука и картофите на кубчета.
- В тенджера загряваме маслото, в което изсипваме нарязаните лук, моркови и картофи. Задушаваме ги под капак, докато зеленчуците поомекнат (за около 5 минути), след което към тях добавяме млякото и малко вода, колкото да покрие зеленчуците.
- Овкусяваме със сол и по желание с черен пипер. Варим докато морковите съвсем омекнат.
- След като се сварят морковите, добавяме топеното сирене.
- Пюрираме супата с кухненски робот или пасатор. Ако е прекалено гъста, може да добавим мляко до получаване на желаната консистенция. Добавяме джинджифила и канелата. Разбъркваме внимателно.
- Супата може да сервираме с хрупкави крутони, със сметана или натрошено сирене.