Крем супа от моркови с гъби

Продукти

  • 100 г гъби изпечени в масло
  • 150 мл прясно мляко
  • 50 мл течна сметана
  • 30 г краве масло
  • 1 глава лук
  • 550 г моркови

Време: 50 мин.
Ниво: лесно

Large krem supa ot morkovi s gabi

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме морковите на колелца. Лукa нарязваме на дребно.
  2. В тенджера загряваме маслото, в което изсипваме нарязаните лук и моркови. Задушаваме ги под капак, докато зеленчуците поомекнат (за около 5 минути), след което към тях добавяме млякото и малко вода, колкото да покрие морковите. 
  3. Овкусяваме със сол и по желание с черен пипер. Варим докато морковите съвсем омекнат. Изцеждаме от водата. 
  4. Пюрираме супата с кухненски робот или пасатор. Ако е прекалено гъста, може да добавим мляко до получаване на желаната консистенция.
  5. Добавяме течната сметана и гъбите, и сервираме.