Крем супа от моркови с картофи и лук

Продукти

  • 150 мл прясно мляко
  • 20 г масло
  • 1 глава лук
  • 400 г моркови
  • 100 г картофи

Време: 45 мин.
Ниво: лесно

Large krem supa ot morkovi s kartofi i luk

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме морковите на колелца, лукa нарязваме на дребно.
  2. Почистваме и нарязваме и картофите.
  3. В тенджера загряваме маслото, в което изсипваме нарязаните лук, картофи и моркови. Задушаваме ги под капак, докато зеленчуците поомекнат (за около 5 минути), след което към тях добавяме млякото и малко вода, колкото да покрие морковите. 
  4. Овкусяваме със сол и по желание с черен пипер. Варим, докато морковите съвсем омекнат.
  5. Пюрираме супата с кухненски робот или пасатор. Ако е прекалено гъста, може да добавим мляко до получаване на желаната консистенция.
  6. Супата може да сервираме с хрупкави крутони, със сметана или натрошено сирене. По желание, може да гарнираме с малко настърган кашкавал.