Продукти
-
3
картофа
-
30
г
масло
-
1
глава
лук
-
150
мл.
прясно мляко
-
40
г
царевица
, от консерва
-
350
г
моркови
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме морковите, картофите и лука.
- В тенджера загряваме маслото, в което изсипваме нарязаните лук, моркови и картофи. Задушаваме ги под капак, докато зеленчуците поомекнат (за около 5 минути), след което към тях добавяме млякото и малко вода, колкото да покрием зеленчуците.
- Овкусяваме със сол и по желание с черен пипер. Варим докато зеленчуците съвсем омекнат.
- Добавяме царевицата и пюрираме супата с кухненски робот или пасатор. Ако е прекалено гъста, може да добавим мляко, до получаване на желаната консистенция.
- Супата сервираме гореща.