Крем супа от моркови с тиква

Продукти

  • 160 мл прясно мляко
  • 60 г топено сирене
  • 40 г масло
  • 1 глава лук
  • 500 г моркови
  • 100 г тиква

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме морковите на колелца. Лукa и тиквата нарязваме на дребно.
  2. В тенджера загряваме маслото, в което изсипваме нарязаните лук и моркови. Задушаваме ги под капак, докато зеленчуците поомекнат (за около 5 минути), след което към тях добавяме тиквата, млякото и малко вода, колкото да покрие тиквата. 
  3. Овкусяваме със сол и по желание с черен пипер. Варим докато тиквата и морковите съвсем омекнат.
  4. След като се сварят, добавяме топеното сирене. 
  5. Пюрираме супата с кухненски робот или пасатор. Ако е прекалено гъста, може да добавим мляко до получаване на желаната консистенция.
  6. Супата може да сервираме с хрупкави крутони, със сметана или натрошено сирене. По желание може да декорираме с няколко стръкчета магданоз.