Крем супа от тиква с джинджифил и пармезан

Продукти

  • 1 глава лук
  • 200 мл прясно мляко
  • 50 мл сметана
  • 400 мл вода
  • 1 кг. тиква - обелена, изчистена и нарязана на парчета
  • 2 скилидки чесън
  • 0,5 ч.л. джинджифил - пресен, настърган
  • 50 г пармезан , настърган
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер

Време: 50 мин.
Ниво: средно

Large krem supa ot tikva s dzhindzhifil i parmezan

Начин на приготвяне

  1. Слагаме парчетата тиква във водата и варим до омекване.
  2. В тиган загряваме зехтина и в него задушаваме до омекване, нарязания на ситно лук. Малко преди да го свалим от котлона, добавяме смачкания чесън и задушаваме още 1-2 минути, докато се усети аромата му.
  3. След това пасираме лука, чесъна, тиквата и настъргания джинджифил.
  4. Връщаме сместа на котлона като добавяме млякото, сметаната, солта и черния пипер. 
  5. Оставяме да заври и сваляме от котлона.
  6. Сервираме топла, но не гореща, гарнирана с малко крутони и настъргания пармезан.