Продукти
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
2
ч.л.
къри
-
2
с.л
зехтин
-
3
листа
салвия
-
0,5
ч.л.
джинджифил
пресен, настърган
-
2
скилидки
чесън
-
1
глава
лук
-
200
мл.
прясно мляко
-
400
мл.
вода
-
30
мл.
сметана
-
1
кг.
тиква
обелена, изчистена и нарязана на парчета
Начин на приготвяне
- Слагаме парчетата тиква врят заедно със водата до омекване.
- Загряваме зехтина в тиган и задушаваме ситно нарязаният лук до омекване. Малко преди да свалим от котлона, добавяме смачкания чесъна и задушаваме още 1-2 минути, докато се усети аромата му.
- Пасираме лука, чесъна, тиквата, настъргания джинджифил и салвията.
- Слагаме пюрето на котлона, като добавяме млякото, сметаната, солта, кърито и черния пипер.
- Оставяме да заври и сваляме супата от котлона.