Крем супа от тиква с моркови и зелен лук

Продукти

  • 180 мл прясно мляко
  • 50 г масло
  • 3 стръка зелен лук , почистен и нарязан
  • 1 глава лук
  • 100 г моркови
  • 400 г тиква

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large krem supa ot tikva s morkovi i zelen luk

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме морковите на колелца. Лукa и тиквата нарязваме на дребно.
  2. В тенджера загряваме маслото, в което изсипваме нарязаните лук и моркови. Задушаваме ги под капак, докато зеленчуците поомекнат (за около 5 минути), след което към тях добавяме тиквата, млякото и малко вода, колкото да покрие тиквата. 
  3. Овкусяваме със сол и по желание с черен пипер. Варим докато тиквата и морковите съвсем омекнат.
  4. След като се сварят пюрираме супата с кухненски робот или пасатор. Добавяме млякото и разбъркваме добре. Ако е прекалено гъста, може да добавим прясно мляко до получаване на желаната консистенция.
  5. Супата сервираме гарнирана със зеления лук и по желание, с малко сметана (течна или заквасена).