Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме морковите на колелца. Лукa и тиквата нарязваме на дребно.
- В тенджера загряваме маслото, в което изсипваме нарязаните лук и моркови. Задушаваме ги под капак, докато зеленчуците поомекнат (за около 5 минути), след което към тях добавяме тиквата, млякото и малко вода, колкото да покрие тиквата.
- Овкусяваме със сол и по желание с черен пипер. Варим докато тиквата и морковите съвсем омекнат.
- След като се сварят пюрираме супата с кухненски робот или пасатор. Добавяме млякото и разбъркваме добре. Ако е прекалено гъста, може да добавим прясно мляко до получаване на желаната консистенция.
- Супата сервираме гарнирана със зеления лук и по желание, с малко сметана (течна или заквасена).
|