Начин на приготвяне
- Зеленчуците се измиват. Морковът, картофите, лукът и чесънът се обелват и се нарязват на кръгчета. Тиквичките се нарязват на шайби заедно с кората. Зехтинът се загрява в тенджера и се добавят лукът, чесънът и морковът. След като се запържат се добавят тиквичките. След още няколко минути се прибавят маслото и картофите. Разбърква се и се наливат 1,5 л гореща вода.
- Зеленчуците се варят на умерен огън до пълното им омекване. Тенджерата се сваля от огъня, прибавя се млякото и супата се пасира. Прибавят се сол и пипер меланж на вкус и се разбърква.
- Сметаната се разбива с копъра с помощта на пасатор. Супата се поднася с разбърканата в нея сметана. По желание, гарнирана със стръкче магданоз или копър.
|