Крем супа от царевица с бекон
|
Продукти
-
сол
на вкус
-
120
г
бекон
, печен
-
450
г
царевица
от консерва или размразена
-
1
картоф
, (нарязан на малки кубчета)
-
1
ч.ч.
сметана
течна
-
1
с.л.
масло
-
2
глави
лук
, нарязани на ситно
-
черен пипер
на вкус
-
копър
на вкус
|
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- В маслото запържваме лука до златисто. Прибавяме булъона и картофите, и оставяме да заври. След като заври, намаляваме котлона и оставяме да поври около 10 минути.
- След това прибавяме сметаната и царевицата. Бъркаме докато заври и изключваме котлона.
- Пюририраме в блендер. След това връщаме обратно на котлона за около 10 минути, като през това време овкусяваме със солта, черния пипер и копъра.
- Гарнираме с бекона и сервираме.
|