Продукти
-
1
ч.л.
сол
-
2
моркова
-
2
бульона
пилешки
-
1
ч.л.
розмарин
-
1
пак.
краве масло
-
5
картофа
-
250
мл.
прясно мляко
-
60
г
фъстъци
Начин на приготвяне
- Обелваме и нарязваме картофите. Слагаме ги в тенджера с вода да се сварят.
- Добавяме почистените и нарязани моркови, розмарина, пилешките бульони и малко масло.
- Варим докато зеленчуците омекнат.
- След това прецеждаме всичко в нов съд, намачкваме и пасираме.
- През това време слагаме и маслото.
- Получаваме гъста смес, в която сипваме прясното мляко (предварително затоплено).
- Смиламе на фино фъстъците. Добавяме ги в супата и разбъркваме добре.
- Супата сервираме гореща с малко течна сметана, по желание ситно нарязан магданоз и крутони.