Кренвиршки

Продукти

  • 1 бурканче лютеница
  • 200 г кашкавал
  • брашно колкото поеме
  • 700 мл. вода
  • 1 ч.л захар
  • 10 г сол
  • 1 мая
  • 5 яйца
  • щипка сода
  • 0,5 коф. кисело мляко
  • 5 кренвирша

Време: 90 мин.
Ниво: средно

Large krenvirshki

Начин на приготвяне

  1. Замесваме маята с 200 мл. от водата, захарта, щипка сол и няколко лъжици брашно. Оставяме да втаса.
  2. След като втаса, правим кладенче от брашното. Слагаме маята, киселото мляко, разбъркано със содата, солта, водата и яйцата, като на две от тях отделяме жълтъците за намазване. 
  3. Замесваме тесто и го оставяме да втаса.
  4. След това правим малки топки, разточваме ги и ги режем по дължина на 5 места.
  5. Мажем ги с лютеница, настъргваме кашкавала, след това слагаме кренвирша и увиваме.
  6. Намазваме ги отгоре с жълтъците.
  7. Печем в умерена фурна.