Продукти
-
1
кг.
кайма
-
1
глава
кромид лук
-
1
ч.л.
кимион
, млян
-
7
стръка
магданоз
-
1
връзка
зелен лук
-
20
г
босилек
-
1
ч.л.
черен пипер
-
1
ч.л.
сол
Начин на приготвяне
- Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с дребно нарязания кромид лук, зелен лук, босилек и магданоз.
- След това я овкусяваме с подправките - освен черен пипер и кимион може да добавим и много ситно нарязана люта чушка, 1-2 скилидки чесън, чубрица.
- От така получената кайма оформяме кръгли кюфтета, които притискаме между дланите (помага, ако потопим ръцете си във вода), за да се сплескат добре.
- Нагряваме скарата предварително и я намазваме леко с мазнина.
- При печенето, обръщаме кюфтета без да ги пробождаме.