Кюфтенца с босилек и зелен лук

Продукти

  • 1 кг. кайма
  • 1 глава кромид лук
  • 1 ч.л. кимион , млян
  • 7 стръка магданоз
  • 1 връзка зелен лук
  • 20 г босилек
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сол

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large kyuftentsa s bosilek i zelen luk

Начин на приготвяне

  1. Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с дребно нарязания кромид лук, зелен лук, босилек и магданоз.
  2. След това я овкусяваме с подправките - освен черен пипер и кимион може да добавим  и много ситно нарязана люта чушка, 1-2 скилидки чесън, чубрица.
  3. От така получената кайма оформяме кръгли кюфтета, които притискаме между дланите (помага, ако потопим ръцете си във вода), за да се сплескат добре. 
  4. Нагряваме скарата предварително и я намазваме леко с мазнина. 
  5. При печенето, обръщаме кюфтета без да ги пробождаме.