Начин на приготвяне
- Сваряваме червената леща в четирите чаши вода. (Червената леща се вари за по-кратко време от зелената. Когато е готова, започва да става на каша).
- Сваляме лещата от котлона и прибавяме дребния булгур. Разбъркваме добре и слагаме капака на тенджерата. Оставяме така за 30 минути, за да набъбне булгурът.
- През това време нарязваме лука на ситно и го задушваме в олиото. Към готовата смес от лещата и булгура добавяме задушения лук, пиперковото пюре, червения пипер, кимиона и сол на вкус. Омесваме всичко с ръце, до получаване на гладка смес.
- Почистваме и нарязваме на ситно магданоза и зеления лук, и ги прибавяме към сместа.
- Оформяме продълговати кюфтенца и ги поднасяме с лимон и свежа салата.
|