Кюфтета от леща с червени чушки

Продукти

  • 20 г тиквени семки
    , смлени
  • 2 яйца
  • 2 червени чушка
    , ситно нарязани
  • 250 г леща
  • 30 г брашно
    тип 500
  • 1 глава лук
    , ситно нарязана
  • 30 г масло
  • 2 г чубрица
  • 2 г черен пипер
  • 20 г галета
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме лещата много добре, така, че да стане на гъста каша.
  2. Прекарваме я през машинка за месо и я омесваме заедно с нарязаните лук и чушки, сол, черен пипер, чубрица, яйцата и брашното. След това оформяме кюфтета. 
  3. Овалваме ги в галетата и тиквените семки, и ги изпържваме в маслото. 
  4. Сервираме с гарнитура по избор.