Кюфтета от нахут

Продукти

  • 2 яйца
  • 2 с.л. лимонов сок
    , прясно изцеден
  • 5 с.л. зехтин
  • къри
    на вкус
  • чубрица
    на вкус
  • 0,5 ч.л. сол
  • 0,5 ч.л. червен пипер
  • 1 консерва нахут
    - 400 г консерва, или предварително сварен
  • 5 с.л. галета

Начин на приготвяне

  1. Отцеждаме нахута и го поставяме в удобен съд. Пасираме го. 
  2. Добавяме зехтина и пасираме отново. При нужда, добавяме още малко зехтин. 
  3. След това прибавяме подправките, яйцата и галетата. От получената смес оформяме кюфтета. 
  4. В дълбок тиган загряваме мазнина и пържим кюфтетата до леко златисто. 
  5. Поднасяме с млечна салата или като гарнитура към друго ястие.