Продукти
-
2
яйца
-
2
с.л.
лимонов сок
, прясно изцеден
-
5
с.л.
зехтин
-
къри
на вкус
-
чубрица
на вкус
-
0,5
ч.л.
сол
-
0,5
ч.л.
червен пипер
-
1
консерва
нахут
- 400 г консерва, или предварително сварен
-
5
с.л.
галета
Начин на приготвяне
- Отцеждаме нахута и го поставяме в удобен съд. Пасираме го.
- Добавяме зехтина и пасираме отново. При нужда, добавяме още малко зехтин.
- След това прибавяме подправките, яйцата и галетата. От получената смес оформяме кюфтета.
- В дълбок тиган загряваме мазнина и пържим кюфтетата до леко златисто.
- Поднасяме с млечна салата или като гарнитура към друго ястие.