Кюфтета от нахут
Продукти
2
яйца
2 с.л.
лимонов сок , прясно изцеден
5 с.л.
зехтин
къри на вкус
чубрица на вкус
0,5 ч.л.
сол
0,5 ч.л.
червен пипер
1 консерва
нахут - 400 г консерва, или предварително сварен
5 с.л.
галета
Време:
45 мин.
Ниво:
лесно
Начин на приготвяне
Отцеждаме нахута и го поставяме в удобен съд. Пасираме го.
Добавяме зехтина и пасираме отново. При нужда, добавяме още малко зехтин.
След това прибавяме подправките, яйцата и галетата. От получената смес оформяме кюфтета.
В дълбок тиган загряваме мазнина и пържим кюфтетата до леко златисто.
Поднасяме с млечна салата или като гарнитура към друго ястие.