Начин на приготвяне
- Изпичаме рибата тон на 150-160 градуса, закрита с фолио.
- Вече изпечената риба накъсваме на малки парчета.
- Нарязваме на ситно магданоза, копъра и пресния лук.
- Настъргваме лимонената кора, изцеждаме сока и разбиваме едно яйце.
- След това нарязаните магданоз ,лук, копър, галетата, настърганата кора от лимон, сока и разбитото яйце прибавяме към рибата тон.
- Овкусяваме със сол, бял пипер, соев сос и разбъркваме много добре.
- Оформяме кюфтетата, разбиваме останалите три яйца.
- Всяко кюфте овалваме в разбитите яйца и пържим в предварително загрята мазнина, на тиган.
- Гарнираме със свежа салата по избор и сервираме.
|