Продукти
-
черен пипер
на вкус
-
3
стръка
магданоз
-
1
глава
кромид лук
-
1
морков
-
500
г
кайма
- за доматения сос:
-
2
чушки
червени
-
1
с.л.
олио
-
1
глава
кромид лук
-
5
домата
(около 1 кг.)
-
3
стръка
магданоз
-
1
ч.л.
червен пипер
-
щипка
чубрица
Начин на приготвяне
- Смесваме каймата с нарязания на ситно кромид лук, нарязания на ситно магданоз и настъргания на едро ренде морков. Овкусяваме с черен пипер на вкус и оформяме 16 кръгли кюфтета, като топки.
- Сосът приготвяме като нарязания на ситно лук задушаваме с олиото и малко вода, до омекване.
- Бланшираме доматите, обелваме ги и ги настъргваме на ренде. Нарязваме на ситно чушките.
- При задушения лук добавяме червения пипер, разбъркваме и добавяме настърганите домати и нарязаните чушки.
- Когато соса заври добавяме кюфтета.
- Оставяме ястието да ври на среден огън, около 40 минути. Не е необходимо да добавяме брашно за сгъстяване, но ако искаме да бъде по-гъст соса, може да прибавим 1 с.л. брашно, размита с малко вода.
- Овкусяваме с чубрица и нарязан на ситно магданоз.
- Ястието сервираме горещо.