Кюфтета с киноа и булгур

Продукти

  • 1 глава карфиол
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 1 ч.ч. киноа
  • 1 ч.ч. булгур
  • 200 г извара
    , обезмаслена
  • 2 яйца
  • галета
  • 1 с.л. къри
  • 0,5 връзка магданоз
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме зеленчуците на много ситно, и ги поставяме в голяма купа. 
  2. В посоледна вода сваряваме булгура и киноата за 10 минути, и ги отцеждаме добре. 
  3. Прибавяме ги към зеленчуците, добавяме яйцата и изварата. 
  4. Разбъркваме добре и добавяме кърито, стино нарязаният магданоз, сол и черен пипер на вкус. 
  5. Добавяме галета, колкото да може лесно да оформим (незалепващи) кюфтета. 
  6. Печем кюфтетата върху сгорещен тиган с незапелваща повърхност, по около 4-5 минути от всяка страна. (Обръщатме кюфтетат внимателни, за да не се разпаднат). 
  7. По желание, може да сервираме с боровинков сос.