Продукти
-
1
глава
карфиол
-
1
морков
-
1
глава
лук
-
1
ч.ч.
киноа
-
1
ч.ч.
булгур
-
200
г
извара
, обезмаслена
-
2
яйца
-
галета
-
1
с.л.
къри
-
0,5
връзка
магданоз
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме зеленчуците на много ситно, и ги поставяме в голяма купа.
- В посоледна вода сваряваме булгура и киноата за 10 минути, и ги отцеждаме добре.
- Прибавяме ги към зеленчуците, добавяме яйцата и изварата.
- Разбъркваме добре и добавяме кърито, стино нарязаният магданоз, сол и черен пипер на вкус.
- Добавяме галета, колкото да може лесно да оформим (незалепващи) кюфтета.
- Печем кюфтетата върху сгорещен тиган с незапелваща повърхност, по около 4-5 минути от всяка страна. (Обръщатме кюфтетат внимателни, за да не се разпаднат).
- По желание, може да сервираме с боровинков сос.