Продукти
-
50
г
краве масло
-
4
бр.
лаврак
, филе
-
за соса:
-
0,5
лимон
-
2
ч.л.
каперси
-
100
г
чери домати
, ситно нарязани
-
1
кромид лук
, ситно нарязан
-
100
мл
зехтин
, екстра върджин
-
1
босилек
-
1
глава
зелен лук
, ситно нарязан
|
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Поставяме върху грил тиган лист алуминиево фолио и леко го намазваме с масло. Намазваме филетата също с масло и ги поставяме върху фолиото, така че кожата да остане отгоре.
- Печем рибата на силен огън, по 5-7 минути от всяка страна, докато придобият кафяв цвят.
- Слагаме доматите и лука в тиган с каперсите, лимоновия сок и зехтина.
- Стопляме сместа за около две минути и добавяме листата босилек.
- С помощта на лъжица за риба преместваме филетата в затоплени чинии и поливаме с получения сос.
- По желание, сервираме със задушени или печени картофи. Добавяме останалия босилек и зелен лук.
|