Начин на приготвяне
- Измиваме, изчистваме и подсушаваме лаврака. Сваряваме ориза в подсолена вода.
- В тавичка слагаме лаврака и заравяме с морската сол. Печем във фурна на 200 градуса за 25 минути.
- В дълбок тиган запържваме в половината масло бялата част от лука заедно с пилешкото филе, скаридите, мидите и октопода. Фламбираме с перното и слагаме сварения ориз. Добавяме зеления фасул и готвим от 3 до 5 минути. Накрая добавяме остатъка от маслото, куркумата, зелената част от лука и магданоза.
- Готвим още 2-3 минути до постигане на кремообразна консистенция на ориза.
- Разравяме рибата от солта и обезкостяваме. В голяма чиния подреждаме филетата. Встрани от рибата поставяме паелята.
|