Продукти
-
8
кори за лазаня
, готови
-
120
г
сушени домати
, отцедени
-
1
ч.ч.
босилек
, пресен
-
0,5
ч.ч.
пармезан
, настърган и още около 1 чаша за поръсваме
-
100
г
бекон
панчета
-
1
глава
лук
-
3
скилидки
чесън
-
3
връзки
аспержи
-
400
г
сирене "рикота"
-
2
ч.ч.
сирене "моцарела"
, нарязано на парченца
-
2
с.л.
масло
-
зехтин
-
черен пипер
-
сол
Начин на приготвяне
- Сварете корите за лазанята във вряща подсолена вода, в която сте добавили и 1 ч.л. зехтин. Отцедете корите. През това време в кухненски робот или блендер добавете сушените домати и босилека. Пуснете уреда, докато съставките се смесят.
- Прехвърлете в малка купа и разбъркайте с ½ чаша пармезан. Осатвете настрана.
- В голям тиган запържете нарязания бекон панчета, докато стане хрупкав. Извадете от тигана и добавете зехтин, нарязания на кубчета лук и накълцания чесън. Гответе около 4 минути. Добавете предварително почистените и нарязани на парчета аспержи и гответе около 4 минути, докато омекнат.
- Прехвърлете сместа в голяма купа. Добавете рикотата, сол, черен пипер на вкус и разбъркайте. Загрейте фурната на 180 градуса.
- В тава за печене поставяете две кори за лазаня и поръсете малко от сместа със сушени домати. Поставете няколко кори за лазаня и отгоре сипете половината от сместа с аспержи. След това добавете малко моцарела и малко от останалата 3/4 чаша пармезан. Продължете по същия начин с още един слой. Накрая завършете с трети слой кори лазаня, а отгоре поръсете с моцарела и пармезан. Най-отгоре поставете парченца масло.
- Печете около 30-35 минути.