Лазаня с доматен сос

Продукти

  • 600 г кори за лазаня (пресни)
  • 2 глави лук
  • 2 моркова
  • 400 г кайма
  • 700 мл доматен сос с босилек
  • 200 г доматена паста
  • 200 г пармезан

Време: 60 мин.
Ниво: средно

Large lazania tupperware1

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме на ситно лука и морковите и ги запържваме с каймата в дълбок тиган. 
  2. Добавяме доматения сос и пюре, и задушаваме леко. 
  3. Корите за лазаня потапяме във вряща вода за 3 минути. 
  4. Следва реденето на корите и плънката. Редим кора, плънка, настърган пармезан и така до последната кора. 
  5. Отгоре намазваме от плънката и поръсваме с малко пармезан, като оставяме малко и за минути преди да извадим лазанята от фурната. 
  6. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 35 минути. Изваждаме внимателно, поръсваме с останалия пармезан и връщаме отново във фурната за още 10 минути.

* Лазаня с доматен сос може да приготвите с уредите на Tupperware