Лазаня с пене

Продукти

  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 200 г кашкавал , настърган
  • 200 г домати от консерва, смлени
  • 1 глава лук
  • 250 г кайма
  • 400 г пене
  • За соса Бешамел:
  • 5 с.л. олио
  • 5 с.л. брашно
  • 600 мл. прясно мляко

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large lazanya s pene

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме лука на ситно и заедно със соса от доматите го задушаваме леко. Добавяме каймата и разбъркваме хубаво, подправяме със сол и черен пипер на вкус, и оставяме да се сгъсти.
  2. В друг съд приготвяме сосът "Бешамел" - слагаме олиото да се сгорещи и в него запържваме брашното до зачервяване, и добавяме млякото, като бъркаме непрекъснато (за да не стане на бучки). Бъркаме сосът, докато се сгъсти и стане хомогенен, подправяме го с малко сол и черен пипер на вкус, и го сваляме от огъня.
  3. Пенето сваряваме до полуготовност и смесваме с каймата. Разбъркваме добре и постваяме в тава, "подравняваме" макаронената смес и отгоре покриваме със соса "Бешамел". Поръсваме обилно с настъргания кашкавал и печем  в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 30-40 минути.