Начин на приготвяне
- Задушаваме настърганите морков и лук в зехтина с малко вода. Добавяме подправките и каймата. Задушаваме около 10 минути. Добавяме виното и отваряме капака, докато се изпари. Добавяме пръчката канела да поври около 5 минути и я изваждаме. Добавяме обелените и нарязаните на малки кубчета домати.
- Приготвяме соса "Бешамел" като запържваме брашното с масло докато порозовяване. Добавяме горещото мляко и бъркаме, докато получим хомогенна смес. Добавяме малко настъргана кора на индийско орехче.
- Приготвяме тавичката за печене на лазанята, като я намазваме с малко масло. Слагаме от соса "Бешамел" на дъното и нареждаме корите. Върху тях изсипваме каймата, соса "Бешамел", нарязаната на кръгчета моцарела, настърган кашкавал и пармезан. Така редуваме докато не покрием с кори най-горния пласт. Отгоре завършваме със сос "Бешамел", моцарела, кашкавал и пармезан, и нарязани на кръгчета обелени домати.
- Печем в предварително загрята на около 180-200 градуса фурна, 30-40 минути.
- Сервираме ястието топло с пресен босилек.
|