Начин на приготвяне
- Загряваме зехтина в незалепващ тиган и в него запържваме парчетата тиква от двете страни, в продължение на 15 минути, докато не станат меки.
- Добавяме сол и черен пипер на вкус.
- Бланшираме спанака във вряща вода за около 30 секунди.
- В малка тенджера смесваме рикотата, пармезана, спанака и индийското орехче. Разбъркваме и оставяме на слаб огън за около 2-3 минути.
- Приготвяме корите според указанията на опаковката. След това ги поръсваме с малко мазнина, за да не залепват.
- В голяма тава започваме да редим лазанята. Започваме от тиквата и след това нанасяме сирено-спаначената смес. Завършваме с кора и соса бешамел.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 35-40 минути.
|