Лазаня с тиквички

Продукти

  • 700 г тиквички
  • 1 глава лук
  • 1 с.л. зехтин
  • 250 г кори за лазаня
  • 2 скилидки чесън
  • 250 г сирене
  • 100 г кашкавал
  • 2 моркова
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Приготвяме корите според указанията на опаковката. След това ги поръсваме с малко мазнина, за да не залепват.
  2. Накълцваме лука и го задушаваме в голям тиган с олио или зехтин. Добавяме ситно нарязаните моркови. Настъргваме тиквичките и чесъна, и след три минути ги прибавяме към лука в тигана.
  3. След като тиквичките омекнат добавяме 2/3 от сиренето и кашкавала, разбъркваме и овкусяваме със сол и черен пипер (по желание може да сложим чубрица и други подправки - на вкус).
  4. Загряваме доматения сос.
  5. В голяма тава започваме да редим лазанята. Започваме от тиквичките, сиренето, доматен сос и лист лазаня. Най-отгоре настъргваме кашкавала и по желание слагаме резенчета домати.
  6. Печем около 20 минути, на 180 градуса.