Продукти
-
700
г
тиквички
-
1
глава
лук
-
1
с.л.
зехтин
-
250
г
кори за лазаня
-
2
скилидки
чесън
-
250
г
сирене
-
100
г
кашкавал
-
2
моркова
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
Начин на приготвяне
- Приготвяме корите според указанията на опаковката. След това ги поръсваме с малко мазнина, за да не залепват.
- Накълцваме лука и го задушаваме в голям тиган с олио или зехтин. Добавяме ситно нарязаните моркови. Настъргваме тиквичките и чесъна, и след три минути ги прибавяме към лука в тигана.
- След като тиквичките омекнат добавяме 2/3 от сиренето и кашкавала, разбъркваме и овкусяваме със сол и черен пипер (по желание може да сложим чубрица и други подправки - на вкус).
- Загряваме доматения сос.
- В голяма тава започваме да редим лазанята. Започваме от тиквичките, сиренето, доматен сос и лист лазаня. Най-отгоре настъргваме кашкавала и по желание слагаме резенчета домати.
- Печем около 20 минути, на 180 градуса.