Лазаня със спанак, сирене и кашкавал

Продукти

  • 1 ч.ч. домати , нарязани на ситно (консерва или пресни)
  • 2 ч.ч. кашкавал , настърган
  • 1 ч.ч. сирене , натрошено
  • 1 глава лук
  • 500 г спанак
  • 0,5 кутия кори за лазаня
  • 1 к.л. захар
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 1 щипка индийско орехче
  • 3 с. л. зехтин
  • 3 яйца
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 1 ч.ч. прясно мляко

Време: 65 мин.
Ниво: средно

Large lazanya sas spanak sirene i kashkaval

Начин на приготвяне

  1. Лукът се нарязва ситно и се задушава в мазнината, добавя се измитият и нарязан спанак. Когато и той поомекне, се добавят доматите и подправките и сместа се оставя да поври, докато се сгъсти. Отстранява се от огъня и като поизстине, се добавят сиренето и половината от кашкавала.
  2. Корите се сваряват в подсолена вода до полуготовност. В правоъгълна тава се редят на пластове кори и плънка, като се завършва с кори.
  3. Прави се заливка от яйцата и млякото (при нужда се добавя малко вода), с която се залива лазанята.
  4. Запича се на 200 градуса, докато стегне заливката, след което се поръсва с останалия кашкавал и се допича до зачервяване.