Лазаня със спанак, сирене и кашкавал
|
Продукти
-
1
ч.ч.
домати
, нарязани на ситно (консерва или пресни)
-
2
ч.ч.
кашкавал
, настърган
-
1
ч.ч.
сирене
, натрошено
-
1
глава
лук
-
500
г
спанак
-
0,5
кутия
кори за лазаня
-
1
к.л.
захар
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
1
щипка
индийско орехче
-
3
с. л.
зехтин
-
3
яйца
-
1
ч.ч.
кисело мляко
-
1
ч.ч.
прясно мляко
|
Време: 65 мин.
Ниво: средно
|
Начин на приготвяне
- Лукът се нарязва ситно и се задушава в мазнината, добавя се измитият и нарязан спанак. Когато и той поомекне, се добавят доматите и подправките и сместа се оставя да поври, докато се сгъсти. Отстранява се от огъня и като поизстине, се добавят сиренето и половината от кашкавала.
- Корите се сваряват в подсолена вода до полуготовност. В правоъгълна тава се редят на пластове кори и плънка, като се завършва с кори.
- Прави се заливка от яйцата и млякото (при нужда се добавя малко вода), с която се залива лазанята.
- Запича се на 200 градуса, докато стегне заливката, след което се поръсва с останалия кашкавал и се допича до зачервяване.
|