Продукти
-
100
гр.
ягоди
-
100
гр.
бял шоколад
(настърган)
-
500
мл.
компот
ягодов, за напояване на бишкотите
-
400
гр.
заквасена сметана
-
200
гр.
течен шоколад
кафяв
-
6
пак.
бишкоти
-
1
л.
сладкарска сметана
Начин на приготвяне
- Разбиваме сметаната с миксер, след което я разделяме на три части. Едната част смесваме с ванилията, другата с кафявия течен шоколад, а третата с настъргания бял шоколад.
- Сиропираме част от бишкотите в компота и ги редим върху форма за торта. Намазваме със сметановия крем с ванилия. После редим отново сиропирани бишкоти, но мажем със сметановия крем с тъмен шоколад. Най-отгоре слагаме пак ред сиропирани бишкоти, този път мажем със сметановия крем с бял шоколад.
- По желание по стените на тортата може да наредим прави бишкоти. Доукрасяваме с ягоди.