Продукти
-
1
ч.л.
сол
-
1
ванилия
-
1
пакет
бакпулвер
-
3
с.л.
лимонов сок
-
5
яйца
-
1
с.л.
лимонова кора
-
150
г
масло
, на стайна температуrа
-
250
мл.
прясно мляко
-
370
г
захар
-
470
г
брашно
- за глазурата:
-
260
г
бял шоколад
-
боровинки
Начин на приготвяне
- Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и солта.
- В купа разбъркваме захарта с яйцата, до побеляване.
- Добавяме маслото и разбиваме добре.
- След това добавяме млякото, лимоновата кора, сока и ванилията.
- Разбъркваме и добавяме брашното. Бъркаме до хомогенност.
- Изсипваме сместа в намазнена и набрашнена форма.
- Печем във предварително загрята на 180 градуса фурна, около 40-45 минути.
- Изваждаме кекса и оставяме за 10-15 минути.
- През това време разтапяме шоколада на водна баня.
- След като кексът поизстине, го заливаме с разтопения на водна баня шоколад и поръсваме с боровинки.